Koppelingen

Hydraulische klembussen

ETP
Unieke, volgens het hydraulisch principe, werkende cilindrische as-naafverbindingen in vele uitvoeringen.
Onder andere  Classic en Expres voor algemene toepassingen, Techno voor zeer hoge precisie, Hyloc voor zware toepassingen en Mini voor … de naam zegt het al. 

Geen as bewerkingen, boring met standaard passing in de naaf. Hoge nauwkeurigheid, snelle en eenvoudige (de)montage, herbruikbaar, ook in RVS. Kostenbesparend.


Mechanische koppelingen

In de moderne machinebouw zijn cilindrische klembussen niet meer weg te denken. Het assortiment van Ammlock bevat cilindrische mechanische klembussen, krimpschijven en starre koppeling. Daarnaast kenmerkt de Ammlock mechanische cilindrische klembus zich door eenvoudige montage. Omdat geen spie wordt toegepast, zijn geen as- of naafbewerkingen nodig. De koppelingen zijn er in vele uitvoeringen, met een asdiameter tot wel 600mm (afhankelijk van de uitvoering). 

De keuze voor een bepaalde uitvoering is afhankelijk van de over te brengen koppel, axiale krachten, naafdiameter en oppervlaktedruk, alsmede de beschikbare ruimte. AMMLOCK koppelingen zijn er ook in RVS voor food, chemie en natte omgevingen. 

Voordelen:

  • Met een cilindrische klembus is er geen asbewerking nodig, een cilindrische boring in de naaf is voldoende. 
  • Er wordt gewerkt met standaard toleranties.
  • In bepaalde gevallen kan met een kleinere asdiameter volstaan worden, waardoor goedkoper kan worden geconstrueerd. 
  • Ook in RVS beschikbaar

Alle RVS klembussen worden standaard geleverd in materiaal van de AISI400 serie. Dit materiaal combineert de mechanische sterkte erg goed met de corrosiebestendigheid.

AMMLOCK starre koppelingen

Naast de reguliere koppelingen biedt AMMLOCK ook starre koppelingen aan, een uitstekende en eenvoudige oplossing om twee assen zonder speling met elkaar te verbinden. Zelfs assen met verschillende diameters kunnen gemakkelijk met elkaar verbonden worden.
De AMMLOCK starre koppelingen zijn verkrijgbaar in drie versies:

  • een eenvoudige starre koppeling
  • een manchet met twee krimpschijven 
  • een flens

Afhankelijk van het aantal omwentelingen, de overdraagbare koppel en de montagemogelijkheden kan de optimale koppeling worden gekozen. De starre koppelingen zijn verkrijgbaar in roestvrij materiaal en dus zeer goed te gebruiken in de chemische- en voedingsmiddelenindustie. AMMLOCK starre koppelingen zijn beschikbaar voor een asdiameter van 10 tot meer dan 400 mm.